Ακουστικά Βαρηκοΐας

Εργαζόμαστε συνεχώς για να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μεγάλη ποικιλία ακουστικών βαρηκοΐας από μια μεγάλη γκάμα κατασκευαστών.

familyΩς μια τοπική και ιδιωτική επιχείρηση, δεν συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με κανέναν κατασκευαστή. Αυτό δίνει τόσο σε εμάς, όσο και στους πελάτες μας μεγάλη ευελιξία κατά τη διαδικασία της επιλογής ακουστικού, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενή.

Εμπορευόμαστε κυρίως προϊόντα Phonak, Unitron, Bernafon, Resound, Beltone, Starkey κ.α. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε για το μέγεθος και τον τεχνολογικό τύπο του ακουστικού που σας ταιριάζει καλύτερα.

Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση αυτών των θεμάτων.

Τεχνολογία

Οι συνεχείς τεχνολογικές καινοτομίες έχουν καταστήσει τα ακουστικά βαρηκοΐας πολύ φιλικά προς τον χρήστη και του επιτρέπουν να απολαμβάνει περισσότερες πραγματικές δυνατότητες ώστε να βελτιώσει το επίπεδο της ακοής του.

Τα αναλογικά ακουστικά βαρηκοΐας ήταν πολύ δημοφιλή μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Πλέον αυτή η τεχνολογία είναι πολύ ξεπερασμένη και προσφέρει πολύ λίγες δυνατότητες στο χρήστη.

Τα ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας είναι η εξέλιξη των αναλογικών ακουστικών. Λαμβάνουν τον ήχο από τα μικρόφωνα και τον επεξεργάζονται ψηφιακά. Τα ψηφιακά ακουστικά επιτρέπουν την εκτέλεση περίπλοκων λειτουργιών για τη βελτίωση της ακοής. Αυτή η διαδικασία γίνεται πολύ γρήγορα, έτσι ώστε να επεξεργάζεται ο ήχος με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα ψηφιακά ακουστικά δίνουν επίσης τη δυνατότητα ελέγχου της έντασης των ήχων, καθιστώντας τα πολύ ακριβή και ευέλικτα. Όλες αυτές οι δυνατότητες δεν είναι διαθέσιμες στα αναλογικά ακουστικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ακουστικών που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή είναι ψηφιακά. Σε σπάνιες περιπτώσεις ενδείκνυται η χρήση αναλογικών συσκευών, όμως σχεδόν όλοι οι ασθενείς πρέπει να χρησιμοποιούν ψηφιακά βοηθήματα.

Τύποι ακουστικών

Υπάρχουν πολλοί τύποι ακουστικών βαρηκοΐας. Η επιλογή του κατάλληλου ακουστικού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως (1) ο βαθμός της απώλειας της ακοής, (2) η ανατομία του αφτιού του χρήστη, (3) το κόστος της συσκευής (4) οι αισθητικοί παράγοντες και (5) οι προδιαγραφές που είναι απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών του χρήστη.
Οι πιο κοινοί τύποι ακουστικών καταγράφονται παρακάτω:

Hearing-Aids6

Ακουστικά ανοικτής εφαρμογής

Πρόκειται για μικρά σε μέγεθος ακουστικά, τα οποία εφαρμόζουν πίσω από το αυτί και αποτελούν την νεότερη και πιο ενδιαφέρουσα τάση στον τομέα των ακουστικών. Τα ακουστικά ανοικτής εφαρμογής κρύβονται πίσω από το αφτί και ένα πολύ λεπτό, διαφανές σωληνάκι εισέρχεται μέσα στην ακουστική δίοδο. Η δίοδος παραμένει ανοιχτή, έτσι ώστε οι ήχοι να περνούν ανεπηρέαστοι και το ακουστικό να ενισχύει μόνο τις συχνότητες στις οποίες παρατηρείται απώλεια.


Hearing-Aids2

Οπισθωτιαία ακουστικά

Αυτός ο τύπος ακουστικών είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος και προσφέρει δυνατότητες οι οποίες δεν υπάρχουν σε άλλους τύπους. Το ακουστικό κρύβεται πίσω από το αφτί και ένα ειδικό εκμαγείο (καλούπι) τοποθετείται μέσα στο αφτί. Τα οπισθωτιαία ακουστικά προσφέρουν τη μεγαλύτερη ευελιξία και τις περισσότερες δυνατότητες. Οι δυνατότητες αυτές περιλαμβάνουν τη μείωση των περιβαλλοντικών θορύβων, την αύξηση της διαύγειας στις κατ ιδίαν και τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ παρέχουν και την μεγαλύτερη ενίσχυση του ήχου. Πάρα τις μεγάλες δυνατότητες τους, τα οπισθωτιαία ακουστικά συνήθως κοστίζουν λιγότερο σε σχέση με άλλους τύπους ακουστικών.


Hearing-Aids3

Ενδοκαναλικά ακουστικά

Τα ενδοκαναλικά ακουστικά εισέρχονται μέσα στην ακουστική δίοδο και αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή ανάμεσα σε όλους τους τύπους ακουστικών. Απαιτούν από το χρήστη μεγαλύτερη ακρίβεια για το χειρισμό τους, όμως είναι εύκολα στην τοποθέτηση και αφαίρεσή τους.


Hearing-Aids5

Nano ενδοωτιαία ακουστικά

Πρόκειται για τα μικρότερα σε μέγεθος ακουστικά. Εισέρχονται βαθιά μέσα στην ακουστική δίοδο και είναι απολύτως αόρατα, τόσο από μπροστά, όσο και από τα πλάγια. Λόγω του μικρού τους μεγέθους συνήθως απαιτούν ένα «σχοινί αφαίρεσης» για να εξέλθουν από το αφτί.